четвер, 22 листопада 2012 р.

З сайту Жовківської РДА


Звернення голови обласної державної адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

e-mailДрукPDF
.DSC25381-487x348
Дорогі мешканці Львівщини! Шановні українці!
В останню суботу листопада Україна поминає жертв голодоморів. Ми черговий раз у скорботі згадуємо мільйони наших земляків, яких було приречено на голодну смерть лише за те, що вони були українцями.
Голодомор – це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин.
Відзначаючи День пам’яті жертв голодоморів, ми не лише скорбимо за загиблими, а й прагнемо постати справді державотворчою, цивілізованою і культурною нацією, здатною до прозріння і спокути.
Український народ пережив це страхіття. Пережив і вижив, здобув державну незалежність і впевнено утверджує себе у світовій спільноті.
Цей скорботний день має об’єднати український народ – владу, громадсько-політичні сили, всіх громадян навколо вшанування пам’яті про загиблих від голоду.
Дорогі мешканці Львівщини, щиро прошу Вас відвідати в День пам’яті жертв голодоморів поминальні Богослужіння у наших храмах. О 16.00 год 24 листопада приєднуйтеся до Загальнонаціональної акції «хвилина мовчання» – вшануйте пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та запаліть жалобну свічку у вікні своєї оселі.
Впевнений, що цей святий вогник – символ нашої пам’яті та скорботи, не омине жодної Вашої домівки.

Немає коментарів: