понеділок, 19 травня 2014 р.

Нагороджено переможців! «Основи податкових знань» для жовківських старшокласників

1.Нагороджено переможців!
 Сьгодні у читальному залі Жовківської районної бібліотеки для дітей, начальник ДПІ у Жовківському районі, Ольга Ліщинська, та перший заступник начальника Любов Бунечко за підтримки голови ГО «Гільдія підприємців жовківщини» Івана Костюка урочисто нагородили переможців та номінантів районного конкурсу дитячої творчості “Очима дитини про бюджет країни”. В залі були присутні діти-переможці, працівники районного будинку культури, журналісти, учителі, батьки. Виховання патріотизму підростаючого покоління неможливе без фінансової складової – тобто наповнення бюджету. Велика кількість малюнків, художніх творів, різносторонній творчий підхід, стилістичний виклад та естетичний вигляд дитячих робіт змусили членів журі в дебатах доводити правильність свого вибору. Переможцем у І віковій категорії стала 10-річна Юстина Янкович, учасниця гуртка «Юний художник» Жовківського районного центру творчості (керівник Софія Каськун). Графічний малюнок «Сплачені податки вчасно — заживемо, друзі, класно» Івана Поповича із села Боброїди отримав першу номінацію у другій віковій категорії. Автору 13 років. Він навчається у Бишківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Любить спорт, рибалку, займається музикою. У тематиці «Літературні твори» переможцем стала Юля Добрусь, учениця 5-Б класу Жовківської ЗОШ № 1. Її вірш «Наскільки важливий бюджет України» отримав найбільше схвальних відгуків у членів журі. Не забули і про номінантів- ними стали Гранкін Юля, Брень Василина, Овчієва Севінч, Чапайкін Василь, Сувала Анна, Василенко Христина, Пелех Юля. Усім переможцям конкурсу було вручено дипломи , солодощі та подарунки.

 2. «Основи податкових знань» для жовківських старшокласників
 Перший заступник начальника ДПІ у Жовківському районі Любов Бунечко провела відкритий урок «Основи податкових знань» для учнів 9 класу Жовківської ЗОШ № 1. Любов Сергіївна наголосила, що бути платником податків – це престижно. «Вивчаючи основи податкових знань», ви отримаєте необхідний практичний досвід, який зможете використовувати у повсякденному житті, дізнаєтесь про свої права та обов’язки як майбутніх платників податків.. «Сьогодні, податківці працюють не лише з теперішніми платниками податків, але й з майбутніми – учнями шкіл, студентами. Адже від того, чи виростуть нинішні школярі свідомими платниками податків, залежатиме майбутнє нашої країни», - зауважила Любов Сергіївна. Вона, разом з фахівцями у доступній формі розповіла про суть і складові частини податків, їх види і основні ознаки, необхідність їх сплати як для юридичних, так і для фізичних осіб.
Роз’яснила учням, які податки сплачують члени їх родини, як обчислюють суми податкових відрахувань, зборів та соціальних внесків. Поступово лекція перейшла у форму діалогу. Учні задавали конкретні питання, які їх цікавили, адже мали змогу ознайомитись з функціями та важливістю податків у суспільстві, оскільки у школах з початку навчального року старшокласникам викладають основи податкових знань. Під час уроку учні мали змогу ознайомитись з історією податків, дізнатись, яку роль вони відіграють у розвитку держави. Незабаром багато хто з них почне самостійну підприємницьку діяльність, тому саме зараз варто донести майбутньому платнику податків думку, що сплата податків – це плата за життя у цивілізованому суспільстві. Старшокласники отримали пам»ятні брошури і запрошення до діалогу з податківцями.



Немає коментарів: