понеділок, 7 травня 2012 р.

Гостя з Вашингтона

  Шеллі Свендімен, що працювала в 2005-2007 роках у ЗОШ №1 Жовкви волонтером Корпусу Мирy,  відвідала школу. Вона у даний час працює в Корпусі Миру у Вашингтоні і навчається в університеті щоб одержати ступінь магістра у галузі міжнародного розвитку. Відбулися цікаві зустрічі з учнями та вчителями, що сприяють громадській активності молоді, налагодженню міжнародних зв'язків та зацікавлюють учнів вивчати іноземні мовиШеллі також мала зустріч з заступником голови Жовківської РДА Босим Володимиром Ігоровичем під час якої  розповіла про роботу Корпусу Миру в Україні та світі.

Корпус Миру в Україні було засновано в травні 1992 року у відповідності з двосторонньою Угодою, підписаною президентом України Леонідом Кравчуком та президентом США Джорджем Бушем. Програма Корпусу Миру в Україні включає викладання англійської мови, розвиток практичних навичок для молоді та навичок менеджменту з метою підтримки цілей, проголошених Урядом України: вступу України до світової економічної спільноти  та інтеграції у глобальний світ. Корпус Миру в Україні є найбільшою програмою з понад 70 програм організації у всьому світі. З 1992 року понад 1800 добровольців Корпусу Миру працювали в понад 1000 українських громадах вчителями, консультантами з менеджменту, захисниками довкілля та спеціалістами з розвитку молоді. Добровольці ведуть велику кількість проектів в українських громадах, які включають громадянську освіту, надають інформацію про здоровий спосіб життя та профілактику ВІЛ/СНІДу, тренінги з лідерства для молоді, та розвитку громад, створення бібліотек та ресурсних центрів для вчителів та посилення менеджменту, організацію літніх таборів відпочинку для молоді, мовних курсів для дорослих, а також курсів підвищення кваліфікації для вчителів.

Корпус Миру фінансується за рахунок коштів американських платників податків. Організація сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей та культур. Протягом чотирьох десятиліть Корпус Миру працює в понад 120 країнах. В Україні Корпус Миру працює у трьох напрямках: викладання англійської мови як іноземної, економічний розвиток громад та розвиток молоді.

Шеллі Свендімен з вчителями школи №1 Жовкви

Немає коментарів: