четвер, 10 травня 2012 р.

Гурток "Юні зоологи"

Гурток «Юні зоологи»

Цей гурток створено з метою пізнання навколишньої краси природи. Тут навчають правил збереження та охорони природи. Особливо це корисно для нашої молоді, тут вони пізнають природнє середовище Жовківщини. Крім збереження та охорони природи, тут також навчають розпізнавати птахів та тварин. Також всі учасники гуртка мають можливість побачити рідкісних птахів та тварин, що занесені до Червоної Книги України.
В лісі є багато годівниць залишені нашими юними зоологами. Керівник гуртка Горбань Ігор Миронович, кандидат біологічних наук, орнітолог, доцент біологічного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.
На даний момент кількість учасників гуртка 12 осіб, переважно учні 7-9 класів. В теплу пору року гуртківці ходять до лісу, а взимку підгодовують пташок та роблять годівнички. Навесні виготовляють синичники, повзики, підкорішники, що дуже корисно для лісу. І розвішують їх у В’язівському лісництві, недалеко від Жовкни.
Директор Львівського Лісгоспу Колісник Роман Богданович виділив у вигляді спонсорської допомоги матеріали для виготовлення сов’ятників ( це дерев’яні будиночки для сов, що занесені до Червоної Книги України ).
Якщо на дворі погана погода і гуртківці не мають змоги піти до лісу, то гурток має домовленість з директором ЗОШ №1 м. Жовкви Шевчуком  Ігором Степановичем, та директором школи №2 м. Жовкви Канюкою Мирославою Володимирівною, про те, що вони можуть відвідувати комп’ютерний клас для перегляду документальних фільмів про охорону природи та збереження рідкісних тварин. Користуються інтернетом з метою довідатись про природо охоронні організації. Учасники гуртка «Юні зоологи» мають можливість побачити та довідатись більше про навколишнє середовище Жовківщини. Охочі відвідувати гурток можуть звернутися до старости гуртка Окружка Олега за номером: 0936389883.
Гурток чекає на нових юних зоологів, щоб разом з ними зробит нові відкриття, які б могли здивувати та запам’ятатися надовго!
Ми чекаємо на вас!

Меркушева Каріна
7-Б клас
ЗОШ №1

Немає коментарів: